Unes pinzellades sobre mi...

Com alguns ja sabreu, em dic Eugènia, tot i que a mi mateixa em dic Gènia i és el nom que m'identifica, tinc 33 anys i gairebé en fa 3 que vaig saber que estava malalta, gairebé des de tota la vida, d'Encefalomielitis Miàlgica/Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple, Fibromiálgia i Electrohipersensibilitat, evidentment no vaig començar amb tot de cop, però si és com he acabat. He de dir que aquestes no són les coses que em defineixen, no són lo que sóc jo, però sí formen part de mi, una part important, i m'acompanyaran sempre en el trajecte que és la vida.

M'agrada escriure, m'agrada cuinar, també m'agrada aprendre i compartir allò que aprenc amb els demés, totes aquestes coses les faig quan m'ho permet la salut, que no és sempre quan voldria fer-les, però no em dono mai per vençuda, i si no puc avui, podré demà. Quan la salut m'ho permet, em prenc el luxe de cuinar una mica,  que com ja he dit, és una de les coses que m'agrada fer, i intento compartir les receptes que vaig fent i tastant, al meu receptari.

Fa  gairebé 3 anys que tinc diagnòstic en ferm, i des d'aleshores la meva vida ha fet un gir de 180º, han canviat moltes coses, que ara no anomenaré, ja que parlo d'elles en el meu altre blog "La Llàntia de la Gènia", del que sí parlaré aquí és de la meva manera de veure la salut, doncs la idea d'aquest blog és tractar aquesta temàtica.

La meva manera de veure les coses ha canviat tan dràsticament, tant que, per que us en feu una idea, us explicaré que he passat de pensar que "si la homeopatia és lo mateix que un placebo, a mi no em funcionaria" (frase que li vaig dir a la meva germana fa uns 10 anys més o menys, quan em va suggerir d'anar a veure el seu homeòpata per primer cop), a directament estudiar homeopatia i graduar-me en el primer curs d'homeopatia de l'Institut Homeopàtic de Catalunya. Actualment estic cursant un curs de Tècnic en Herbodietètica a l'escola LAIA·NATUROPATIA, i, a part de que m'agrada molt, estic contenta de com van les coses de moment :)

I bé, com explico al primer post del blog, m'he decidit a compartir-hi les coses que he après i les que aniré aprenent, espero que siguin del vostre interès, com ho han estat i ho son del meu.

Una altra cosa que és important en la meva vida és la de informar a la societat sobre els tòxics que ens envolten i la d'ajudar, com sigui, a que canvii la situació que patim la gran majoria de malalts ambientals. Per fer-ho, entre unes quantes persones que ens preocupa la salut ambiental, hem muntat una petita i encara molt jove ONG que es diu Anti-Tòxics i de la que actualment en sóc la presidenta, tot i que no es algo que m'agradi dir, més que res perquè no és una paraula que m'agradi precisament,  potser prefereixo dir que en sóc representant, si de cas. Esperem ser un punt més de pressió i de informació i que entre tots els que estem lluitant pel mateix, aconseguim canviar les coses. A part del web de la ONG també podeu visitar-ne el blog aquí, on hi anem publicant notícies ambientals.

Crec necessàri que, si algú escriu un blog on hi tracta temes de salut, qui arribi al blog pugui conèixer una mica qui està darrera les lletres que llegeix, ja siguin entrades d'elavoració pròpia com no, per això he fet aquesta petita presentació, on qui em llegeixi pot saber una mica més de mi.

Benvinguts!

Gènia.


Unas pinceladas sobre mi...


Como algunos ya sabréis, me llamo Eugenia, aunque a mí misma me llamo Gènia y es el nombre que me identifica, tengo 33 años y casi hace 3 que supe que estaba enferma, casi desde toda la vida, de Encefalomielitis Miálgica / Síndrome de Fatiga CrónicaSensibilidad Química Múltiple, Fibromialgia y Electrohipersensibilitat, evidentemente no empecé con todo de golpe, pero si es como he terminado. Debo decir que estas no son las cosas que me definen, no son lo que soy yo, pero sí forman parte de mí, una parte importante, y me acompañarán siempre en el trayecto que es la vida. 

Me gusta escribir, me gusta cocinar, también me gusta aprender y compartir lo que aprendo con los demás, todas esas cosas las hago cuando me lo permite la salud, que no es siempre cuando quisiera hacerlas, pero no me doy nunca por vencida, y si no puedo hoy, podré mañana. Cuando la salud me lo permite, me tomo el lujo de cocinar un poco, que como ya he dicho, es una de las cosas que me gusta hacer, e intento compartir las recetas que voy haciendo y probando, en mi recetario

Hace casi 3 años que tengo diagnóstico en firme, y desde entonces mi vida ha dado un giro de 180 º, han cambiado muchas cosas, que ahora no nombraré, ya que hablo de ellas en mi otro blog  "La Llàntia de la Gènia", de lo que sí hablaré aquí es de mi manera de ver la salud, pues la idea de este blog es tratar esta temática. 

Mi modo de ver las cosas ha cambiado tan drásticamente, tanto que, para que os hagáis una idea, os contaré que he pasado de pensar que "si la homeopatía es lo mismo que un placebo, a mí no me funcionaría" (frase que le dije a mi hermana hace unos 10 años más o menos, cuando me sugirió ir a ver a su homeópata por primera vez), a directamente estudiar homeopatía y graduarme en el primer curso de homeopatía del Institut Homeopàtic de Catalunya. Actualmente estoy cursando un curso de Técnico en Herbodietética en la escuela LAIA · NATUROPATÍA , y, aparte de que me gusta mucho, estoy contenta de cómo van las cosas por el momento :) 

Y bueno, como explico en el primer post del blog, me he decidido a compartir las cosas que he aprendido y las que iré aprendiendo, espero que sean de su interés, como lo han sido y lo son de mi. 

Otra cosa que es importante en mi vida es la de informar a la sociedad sobre los tóxicos que nos rodean y la de ayudar, como sea, a que cambie la situación que padecemos la gran mayoría de enfermos ambientales.Para ello, entre unas cuantas personas que nos preocupa la salud ambiental, hemos montado una pequeña y todavía muy joven ONG que se llama Anti-Tòxics y de la que actualmente soy la presidenta, aunque no es algo que me guste decir, más que nada porque no es una palabra que me guste precisamente, quizás prefiero decir que soy representante, si acaso. Esperamos ser un punto más de presión y de información y que entre todos los que estamos luchando por lo mismo, conseguimos cambiar las cosas. Aparte de la web de la ONG también puede visitar su blog aquí, donde vamos publicando noticias ambientales. 

Creo necesario que, si alguien escribe un blog donde trata temas de salud, quien llegue al blog pueda conocer un poco quién está detrás de las letras que lee, ya sean entradas de elavoració propia como no, por eso he hecho esta pequeña presentación, donde quien me lea puede saber algo más de mí. 

Bienvenidos!

Gènia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada